Søren Toftgaard Poulsen og klitfårene

Søren og Klitfåret

Pensioneret museumsinspektør Søren Toftgaard Poulsen har i over 35 år arbejdet på museer i det midtjyske og i det nordjyske.

Interessen for de gamle, danske husdyrracer har været stor, og Søren Toftgaard Poulsen har gennem Hjerl Hede, Herning Museum og ande museer arbejdet med de gamle husdyrracer og været i bestyrelsen i Statens Genressourceudvalg.

I dag er Søren Toftgaard Poulsen pensioneret og deltidslandmand. Han bor på slægtsgården Nørre Flyndergaard, der har været i familiens eje i 250 år. Han dyrker økologiske kartofler, har lidt kvæg og en besætning af gamle klitfår. Fårene købte han i sin tid af klitbonden Henrich Jensen fra Hulsig, efter det var lykkedes Stig Benzon fra Oregaard bevaringscenter at opspore de sidste, sjældne danske klitfår. Interessen for landbrug stammer fra Søren Toftgaard Poulsens far, de to havde på et tidspunkt i fællesskab en besætning på 150 Hereford-køer.

Her fortæller Søren Toftgaard Poulsen om sin interesse for Hulsigfåret fra den Vestjyske Klit, om fårets egenskaber, bevaringsarbejdet og om fremtiden for Hulsigfåret.